3 април 2019-Нюз Фронт.

Недоволството към агресивния алианс нараства: Франция настоява да се възложи защитата на Европа на руската армия и да се откаже от НАТО.

Политическият анализатор Никола Шаррас заяви, че в европейското общество все повече се усилват разговорите за замяна на НАТО с руските войски. Както отбелязват местните експерти, Европа исторически е свикнала да търси подкрепа от Русия.

 

 

 

 

 

Миналата седмица, се състия 20-ия пореден протест във Франция.Напомняме, че Париж вече е направи редица отстъпки, но безредиците продължават.
Както обясняват самите французи, исканията на протестиращите са толкова сложни и многопластови, че е просто невъзможно бързо да се решат всички въпроси.
«Жълтите жилетки» протестират срещу Европейския съюз във формата, в която той съществува сега, заяви политологът Никола Шаррас в интервю за Baltnews.

По-специално, французите не харесват зависимостта на ЕС от Съединените щати.
Вашингтон диктува изключително неприятни условия за Европа. Във Франция индустрията се разпада, страната губи независимостта си и накрая членството в Европейския съюз изисква твърде много разходи.
Въпреки това, французите няма да се откажат ЕС, отбелязва Шаррас. Те само подкрепят промяната — по-специално отслабването на връзките със САЩ.
Така, според Шаррас, във Франция все по- често започва да говори, че е по-разумно защитата на Европа да бъде поверена на руската армия. Това би отслабило зависимостта от Вашингтон.

 

Има някои източници, които казват, че Русия трябва да замени НАТО по отношение на европейската сигурност. Това е много актуална мисъл — отбелязва Шаррас.
И, според руските политически анализатори, това не е изненадващо. Освен това такива предложения ще се чуват по-често.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;