3 април 2019-Нюз Фронт.

Журналисти скочиха срещу бруталните действия на Facebook и поголовното изтриване на профили и страници. Напомняме че, цензурата в Facebook продължава да сече български потребители, а особено жестоки мерки се вземат за представители на българската независима журналистика. Днес стана известно, че известния журналист Мартин Карбовски е поредната жертва.

Facebook изтри четири профила на Мартин Карбовски. Без каквото и да било обяснение и причина. Просто.

 

 

 

Без обяснение Фейсбук заличи ред профили, сред тях и еквивалентите в социалната мрежа на Lentata.com и Front.bg, който създадохме с Мартин преди 5 години.

Самите сайтове www.lentata.com и front.bg продължават да съществуват и отговарят на всички изисквания за добра практика и яснота на собствеността. Те имат достатъчно читатели, за да не се притесняваме за бъдещето им. Просто хората, които стигаха лесно до тях през социалната мрежа за дълго няма да могат. Така че — не униваме. Само напомням, че далеч преди «законите» на Цукърбърг и «политическата коректност» е открит третия закон на Нютон — за действието и противодействието. В обозримото бъдеще действията на «пуританите» ще предизвикат противодействие, което — дано съм лош пророк — далеч няма да е така безобидно, както свалянето на профила на Карбовски»,написа в профилът си Любен Дилов, по повод поголовната сеч на Facebook 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;