2 април 2019-Нюз Фронт.

Информационната война е в разгара си, и всеки един от нас е част от нея. Поне веднъж, всеки е попадал под «санкциите» на Facebook или е бил блокиран за определен период от време. Само, че тази тенденция, особено на Балканите, и конкретно у нас във България само се усилва. Става въпрос за невероятна цензура, която се случва на пръв поглед незабелязано.

Стана известно вече, че ще има бан на евроскептични постове, групи и статии, «защото били популистки и хибридни атаки към ЕС». Вашите постове, нашите постове. 

 

 

Цензурата в Facebook става все по-осезаема, и ако по-рано нещата се изчерпваха с блокоране за седмица или месец, днес изчезват аккаунти, страници с хиляди потребители, и представители на малкото независими средства за масова информация у нас.

 

Изтриха страницата за публикация от преди 4 години, при положение, че тогавашните политики и стандарти на Facebook бяха коренно различни от настоящите.

Просто търсят претекст за да заличават русофилски и други неудобни страници.

 

 

В тази връзка, по-късно днес очаквайте ексклузивно интревю по темата с представител на Anonymous Info Agency, който ще направи важно заявление и ще разкаже подробности около изчезването на страницата, новата цензура, която касае всички, и как можем да се справим с тази ситуация, защото тази цензура става повсеместна, и само ще се усилва.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ;