Термините Родител А и Родител Б са заменили «баща» и «майка» в електронния формуляр за записване на децата в първи клас на територията на община Бургас.
Това алармира читателят на «Гласове» Иван Младенов от Павликени в писмо до редакцията. Според него става дума за «джендър идеологията в действие». В сайта на Община Бургас се посочва, че “Настоящата регистрационна форма е демонстративна и е предназначена само за предварително тестване на регистрационния процес”.

 

 

 

Уважаема редакция,

“Моята дъщеря, преди един ден влизайки в «Електронната система за записване в първи клас» в гр. Бургас, за да разбере как ще става записването на сина й в първи клас, с голяма изненада разбира, че трябва да се регистрира като родител А или Б.  www.uburgas.org/index.php?controller=FrontAccounts&action=register

 

Тази форма в момента е само примерна, за да могат родителите да се запознаят с нея, но в началото на май ще стане активна. Тогава родителите ще трябва да я попълнят, защото рискуват детето им да не може да бъде записано в училище.

 

Моля повдигнете въпроса в медиите! За мен е ясно, че налагането на тази човеконенавистна идеология върви подмолно и подло”, пише нашият читател Иван Младенов от Павликени.

 

Припомняме, че Националното събрание на Франция гласува през февруари замяна на думите “баща” и “майка” от “родител 1” и “родител 2” в училищните формуляри, което предизвика бурни реакции и коментари.

 

Източник: Гласове

Тагове: ; ; ; ;