«Бас хващам, че Китай вече харчи пари за изследвания в тази посока.

Бас хващам, че агентът на КГБ Путин също влага в изучаване на тези феномени», заяви рид в интервю за един американски канал.

Както се подчертава в материала, в интервюто с Рид е била засегната темата за засекретените изследвания в областта на НЛО, за които е съобщила американската преса през 2017 г.

Сред подобни проекти е била и т.нар. Програма за изучаване употребата на високотехнилогични, аерокосмически комплекси за въоръжение
(AAWSAP), в рамките на която са регистрани случаи на откриване на неопознати летящи обекти от американските военни.

По данни на  Newsweek, в процеса на реализиране на програмата Разузнавателното управление към министерството на отбраната на САЩ е сключило договор за $10 млн за изследавния с компанията Bigelow Aerospace, собственост на милиардера Робърт Бигълоу, който отдавна се занимавал с изучаване на НЛО и свързаните с него феномени.

В рамките на изследванията на Bigelow Aerospace се  изучавал в това число и «тайнственото ранчо» в североизточната част на щата Юта, което получило прозвещето «Ранчото на върколаците».

Територията на ранчото била истинско «огнище» на различен вид паранормални явления: в пресата се появили съобщения за това, че там имало обезобразени трупове на крави, виждали са НЛО и са забелязвали «тайнствени животни с жълти очи, неуязвими за куршуми», се казва в статията на Newsweek.

Петя Паликрушева

Източник: Newsweek