Русия откри във Венецуела учебен тренировъчен вертолетен център

Във Венецуела на 29 март се състоя церемонията по откриването на тренировъчен вертолетен център, в който венецуелските пилоти ще могат да се научат да управляват вертолетите Ми.
Това съобщиха от пресслужбата на «Рособоронекспорт».

«Рособоронэкспорт»: в Венесуэле открыт тренировочный вертолётный центр

  • Reuters

«Съвременният учебно-тренировъчен вертолетен център е построен на базата на договора между  АО «Рособоронекспорт» (част от държаваната корпорация «Ростех») с Акционерната компания за военна промишленост на Венецуела CAVIM», гласи прессъобщението.

Отбелязва се, че на база споразумението между страните венецуелският персонал  в Русия е обучен в правилата за работа на руските симулатори, по различно оборудване за учебните класове, както и за пунктовете на управление на тренажорите.

Както съобщава компанията, в дадения център пилотите от Венецуела ще могат да преминат през обучение за експлоатацията и употребата на вертолетите Ми-17В-5, Ми-35М и Ми-26Т в условия, които максимално са близки до реалността.

По-рано официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова подчерта, че руските специалисти са във Венецуела на база споразумението между държавите за военно-техническо сътрудничество.

Петя Паликрушева

 

 

Коментари:

Зареждане ...