София, 30 март /БТА/
Евродепутатът Ева Майдел смята, че през последните пет години с колегите й в делегацията на ГЕРБ в Европарламента са положили всички усилия да променят за добро ежедневието на европейските граждани и да направят Европа по-добро място за бизнес. Тя е отбелязала това на Четвъртия национален форум на Предприемачи ГЕРБ «Българският бизнес: Хоризонт Европа», съобщи пресцентърът на партията.

Вярвам, че ЕС е мястото, където българският бизнес може да се развива най-добре и именно предприемачите са тези, които печелят най-много от членството ни в ЕС. По-ниски такси за преводи в евро, над 900 млн. лева по плана «Юнкер» за малкия и среден бизнес, подобряване на образованието и уменията на младите българи — това са част от успехите ми през този мандат като част екипа на ГЕРБ и ЕНП.

Евродепутатът Андрей Новаков е коментирал с предприемачите от ГЕРБ една от най-актуалните теми в ЕП — пакета «Мобилност 1». По думите му, ако бъде приет по този начин — нашите превозвачи биха издържали най-много 6 месеца.

«Повечето от нашите сънародници разполагат с нови камиони със съвременни сателитни системи, които позволяват да се избират най-добрите маршрути и така да се пестят време и средства. Те могат да предлагат на своите клиенти по-ниски цени на предлаганите услуги и са абсолютно конкурентноспособни на европейските си колеги», обяснил евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Андрей Новаков се ангажирал, ако все пак пакетът «Мобилност» бъде прокаран — той и неговите колеги да направят всичко възможно да бъде по-мекият вариант — да няма връщане на камиона и водача на всеки 4 седмици, както и да бъдат увеличени дните за вътрешни курсове на повече от три.

Евродепутатът подчертал, че и през следващия програмен период ще продължи безвъзмездното финансиране по програми за България, като то трябва да се запази на 85%. С предимство ще бъдат обезлюдените райони и се очаква през този период страната ни да получи 18 милиарда лева.

По думите на евродепутата Асим Адемов от всички 17 представители на България в Европейския парламент Групата на ГЕРБ/ЕНП е най-сплотена и представя страната ни по най-достоен начин, като винаги намира крехкия баланс между това да е солидарна с решенията на ЕНП, но и да защитава българския национален интерес.

Според евродепутата Владимир Уручев образованието трябва да бъде абсолютен приоритет за страната ни, защото добре образованите нации са богатите нации. Затова е изключително важно да се провеждат кампании и дори децата в училище да изучават предприемачество, за да могат един ден да се реализират успешно в бизнеса, коментирал той.

Източник: София

Тагове: ; ; ;