Donald Trump

Снимка: AP

     Насърчен от резултатите от руското разследване, президентът на САЩ Доналд Тръмп превърна неговите заключения в политическо оръжие по време на митинг в щата Мичиган, който отчасти беше част от победна обиколка, отчасти — прелюдия към кампанията за изборите през 2020 г., предаде Асошиейтед прес. Това съобщи БТА.

На първата си политическа проява след края на разследването за евентуален сговор на предизборния щаб на Тръмп с Русия, американският президент обвини поддръжниците на това разследване, че са се опитали да променят резултата от изборите от 2016 г. и да завземат незаконно властта, съобщи Ройтерс.

Заявявайки, че страната е пострадала от разследването, Тръмп нарече противниците си «неудачници» и тържествуващо отбеляза факта, че разследването е приключило.

  «След три години лъжи, клевети и очерняне руската измишльотина най-сетне е в небитието. Заблудата за сговора свърши», заяви той пред многохилядното множество.

Руският лов на вещици беше план на онези, които изгубиха изборите, да се опитат незаконно да си върнат властта, хващайки невинните американци в капана на изфабрикувана заблуда, каза Тръмп.

На митинга президентът на САЩ за пореден път отправи нападки срещу медиите и демократите и настоя да им се търси сметка.

Източник: Гранд Рапидс (щата Мичиган, САЩ)

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;