Пепе Ескобар в Москва

Покажете ми пътя към следващата война

Автор: Пепе Ескобар, знаменит бразилски журналист

 

Къде ни оставят всички тези безбройни оръжия на хаоса? Никъде.

Империята на хаоса се ръководи от парите.

Местните компрадорски елити трябва да бъдат богато възнаградени, в противен случай биха заседнали в хибридна блатна територия.

 

Такъв е случаят в Бразилия.

През 2013 г. Едуард Сноудън и WikiLeaks разкриха как Националната разузнавателна агенция на САЩ  шпионира бразилския енергиен гигант «Петробрас» и правителството на Дилма Русеф през 2010 г.

 

Впоследствие сложният съдебно-бизнес-политически-финансово-медиен преврат достигна своите две основни цели. ; през 2016 г., чрез импийчмънта на Русеф и през 2018 г., с Лула, който вече е хвърлен в затвора.

Сега идва най-сочната част от пъзела.

 

«Петробрас» трябваше да плати 853 млн. долара на американското министерство на правосъдието за това, че няма да бъде съден за престъпления, за които е обвиняван в Америка.

 

Но след това бе сключена хитра сделка, според която глобата ще бъде прехвърлена на бразилски фонд, докато Петробрас се ангажира да предаде поверителната информация за бизнеса си на правителството на САЩ.

Хибридна война срещу БРИКС и Бразилия работи в пълна сила, но, опитвайки се срещу ядрената суперсила Русия, това вече е съвсем друга игра.

Американски анализатори дори обвиняват самата Русия за извършвана от нея хибридна война — всъщност, това е концепция, която е измислена в САЩ в контекста на борбата с тероризма; прилагана е по време на окупацията на Ирак и по-късно метастазира в цветните революции; самаха хибридна война е представена в статия, чийто съавтор е

бившият ръководител на Пентагона Джеймс «Mad Dog» Матис през 2005 г., когато беше  генерал-лейтенант.

 

На неотдавнашна конференция за военната стратегия на Русия началникът на генералния щаб генерал Валери Герасимов подчерта, че руските въоръжени сили трябва да увеличат своя «класически» и «асиметричен» потенциал. В САЩ това се тълкува като подривна / пропагандна хибридна военна технология, прилагана в Украйна, твърдението в голяма степен е развенчано от Русия.

Вместо това руските стратези наричат тези технологии „комплексен подход” и „война от ново поколение”.

Корпорацията RAND от Санта Моника продължава да се придържа към сценариите на горещите войни. От 1952 г. те провеждат симулации на военни игри «Червено срещу  синьо» — моделирайки как пословичните «екзистенциални заплахи» могат да използват асиметрични стратегии.

 

 Анализаторът на RAND Дейвид Охманек каза, че с представянето на Синия американски военен потенциал и Червения, представен от Русия и Китай в конвенционална война, „Сините ще получат удар по задника».

 

Нищо от това няма да убеди генералния секретар на империята на хаоса генерал Джоузеф Дънфорд, председател на съвместните началници на щабовете, който наскоро заяви пред комисията по въоръжените сили на Сената, че Пентагонът ще продължи да отказва ядрена стратегия „без първо използване на ядрени сили».

Т.е. генералът вярва, че САЩ могат да  започнат ядрена война и да се измъкнат.

Извод: спрете да говорите за хибридната глупост — пред света е надвиснала ядрена война.

Автор: Пепе Ескобар, знаменит бразилски журналист

Петя Паликрушева, превод и редакция

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;