29 март 2019-Нюз Фронт.

Страните от НАТО изпратиха в Черно море цяла армада от военни кораби — а Русия вече ги държи под око.
Легендата на изпратените,Испания, Канада, Холандия и Турция, на които принадлежи есминецът Evertsen, както и фрегатите Gelibolu, Santa Maria и Toronto,

е, че ще вземат участие в съвместното учение » Sea Shield» в близост до Крим. Натовската групировка кораби се очаква да влезе на пристанището в Одеса на 1 април.

 

 

 

Планира се, че в ученията ще бъдат задействани не само кораби, които ще пускат ракети, но и средствата на бойна авиация. Маневри от този мащаб могат да станат едни от най-големите сред преди това провеждани толково близо до бреговете на Кримския полуостров.
От своя страна, Русия вече е изпратила своите охранителни кораби, за да наблюдава ситуацията с появата на корабите на НАТО.

 

Разбира се, подобни действия на алиансса създават допълнително напрежение в отношенията между Русия и Запада, особено на фона на провокацията, организирана от Украйна в Керченския проток.

Запис от преминаването на корабите през Босфора бе обнародван от агенцията Demirören Haber Ajansı.
Според военноморското командване на НАТО корабите ще участват в ученията на „Морски щит“ заедно с украински и грузински партньори. Идеята на НАТО е всичко да се случва максимално близо до границите с Русия.

 

Продължаваме да следим ситуацията в развитие.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;