27 март 2019-Нюз Фронт.

Известният израелски политик Якоб Кедми смята, че Русия е можела да повтори съдбата на Югославия, но се е спасила благодарение на истинското чудо.

Според данни на САЩ и НАТО, в края на 90-те те са разчитали да да нанесат удар на територията на Русия, като по този начин повтарят „югославската атака“.
Това и много други неща в ефира на програмата „Вечер с Владимир Соловьов” прозвучаха от военнополитическия наблюдател Яков Кедми.

 

 

Според него Руската Федерация винаги е била своеобразен гарант за сигурността и независимостта на сръбския народ, затова всички «сръбски трагедии» съвпадат с периода на приближаващия край на СССР.

„Определено ми е ясно, че агресията, насочена към Югославия, е била своеобразна репетиция за военно нахлуване на територията на Русия и слава Бога, че Русия„ се изправи ”в последния момент“,- отбеляза експертът.

 

Кедми изрази увереност, че Русия е в състояние да носи такъв „блок”, който ще й позволи да издържи на всички външни заплахи, защото руската военна и политическа мощ за последните 10 години остава най- способна сред съвременната световна общност.

 

 

 

Преди 20 години, Югославия, за 78 дни или 11 седмици е подложена на 2300 въздушни удара
На 24 март 2019 година се навършиха точно 20 години, откакто САЩ и НАТО бомбардираха Югославия.
24 март 1999 година в 19:45 часа местно време, за първи път в следвоенната история на Европа, столицата на една от независимите държави става обект на бомбени атаки.
След тези събития светът се промени завинаги.

Югославия е отличен пример за това как изглежда действително американската “демокрация” и как действат САЩ..просто с Русия не успяха, затова продължават кървавата си стратегия използвайки Украйна, и други държави, в които могат да налагат волята си, да предизвикват военни конфликти..

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;