28 март 2019-Нюз Фронт.

Европейският парламент одобри нови санкции срещу Венецуела. По-специално беше одобрена резолюция за допълнителни ограничителни мерки срещу няколко официални лица в страната.

Едва ли е съвпадение, но гласуването се случва малко след като стана известно за пристигането на руски военни във Венцуела.

 

Също така, се говори за налагане на допълнителни санкции върху „нелегитимните активи на властите“ в чужбина.
Като цяло авторите на текста на резолюцията призовават за въвеждане на нови санкции във връзка с ограничаването на придвижването на лица „отговорните за нарушения на човешките права и репресиите“, техните непосредствени роднини, активи и визи.
Текстът на резолюцията цитираха от РИА Новости.

В него се признава » за легитимен, временния президент на Венецуела», лидерът на опозиционното движение Хуан Гуайдо.

 

Напомняме, че след протестите на територията на южноамериканската страна той се самообяви за временен държавен глава, а след това САЩ мигновено го признаха, призовавайки и редица други страни да признаяр Гуайдо.
Само, че номерът по свалянето на законния президент Николас Мадуро не мина, и САЩ са задействали всички свои подконтролни органи и структури, което обяснява гласуването на нови санкции срещу Венецуела от Европейския парламент.

 

Държавният департамент на САЩ побърза да обвини Москва в «безразсъдна ескалация» на събитията във Венецуела.

Причината за това е пристигането на руските войски в страната.

Както пише изданието Reuters, действията на Русия противоречат на призивите на президента Николас Мадуро, както и на изявленията на Москва за недопустимост на намесата в делата на Венецуела. В същото време Организацията на американските държави е недоволна от действията на Русия, която твърди, че нарушава суверенитета на Венецуела.

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;