Бившият председател на Народното събрание от времето на кабинета Костов и бивш посланик в Македония Александър Йорданов влиза на избираемо място в листата на ГЕРБ-СДС.

Това стана ясно при подписването на споразумениетео между лидиреит на двете партии Бойко Борисов и Румен Христов в централата на ГЕРБ.

 

Йорданов ще бъде шести в листата, а на последното място СДС предлага секретаря на партията Илия Лазаров, «за да бута листата, обяви Христов.

Той съобщи още, че номинираният бивш шеф на СОС Владимир Кисьов си е направил отвод, самият Румен Христов също.

Борисов съжали, че Кисьов си е направил отвод и не е в листата, защото призна, че с него е работил много добре с него като кмет, когато седесарят беше шеф на СОС.

«Но не се бъркаме в работата на СДС, така че сега съвместно да се борим за един по-добър резултат», коментира лидерът на ГЕРБ.

Едва след това той се спря на кандидатурата на известния русофоб Александър Йорданов.

 

«В коментарите, които съм чувал, мисля, че Александър Йорданов е един действително знаков човек от СДС, бе реакцията на Борисов.

Той обеща още, че герберите няма да сложат прът в колелата на сините кандидати за евродепутати през преференциите.

«Ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят прозрачно. Такива номерца с преференциите няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите», гарантира премиерът.

Тагове: ; ;