Венецуелската държавна нефтопреработвателна компания  PDVSA съобщи на страницата си в Туитър за въвеждането на специален план за поддържане на системата на здравеопазване в страната.
Отбелязва се, че същността се свежда до точно разпределяне на горивото, което, според замисъла на компанията, трябва да съдейства за стабилизиране работата на системите на здравеопазване в страната.

«PDVSA актизивира специален план за разпределение на горивото с цел поддържане функционирането на националната система на здравеопазване за благото на венецуелския народ», се посочва в съобщението.

PDVSA@PDVSA

🇻🇪⛽ @PDVSA activó un plan especial de distribución de combustible para garantizar el funcionamiento del sistema de salud nacional para el Pueblo venezolano.

От компанията осъдиха терористичните атаки над обектите, които «произвеждат енергия за нормалната работа на националната икономика».
По-рано от Министерството на връзките и информацията съобщиха за поредната мащабна атака над енергийната система на Венецуела след аварията в една от най-големите ВЕЦ.

 

Тагове: ; ; ; ;