Когато Крим по волята на жителите му се присъедини към Русия, в Европа незабавно нарекоха това «окупация», но реално окупацията на Косово в ЕС незнайно защо я наричат «демокрация», оправдавайки с това агресията на НАТО.

Това заяви евпоралмантаристът от «Европа на нациите и свободите» Жан-Люк Шафхаузер по време на заседанието в Брюксел, на коeто еврокомисарят по въпросите за разширяването и политиката на добросъседство Йоханес Хан заяви, че ЕС «не е признавал и никога няма да признае» присъединяването на Крим към Русия, наричайки го «нарушение на международното право».

На свой ред Шафхаузер уличи ЕС в лицемерие и двойни стандарти, които се виждат чудесно, ако се сравни ситуацията в Крим с тази в Косово.

«Това, от което лишавате жителите на Крим, го позволявате на жителите на Косово.

Вие наричате ситуацията в Крим незаконна окупация, но оправдавате незаконната окупация на Косово.

Вие осъждате руснаците, но оправдавате нахлуването на НАТО в Югославия», заяви той.

 

Според него, когато Европарламентът «осъжда референдума» в Крим, който се проведе по всички демократични правила, той не е против провъзгласяването на независимостта на Косово, с което Прищина откровено наруши резолюцията на ООН.

Нещо повече, когато в Брюксел разказват за правните норми, всички без критика подкрепят киевският режим, дошъл на власт чрез държавен преврат.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;