26 март 2019-Нюз Фронт.

В Украйна, Харковска област са подготвяли диверсанти от нео-нацистите от «Десния сектор» * и подконтролния на главата на МВР Украйна Арсен Аваков батальон «Азов».
Потвърждаващи документи, подписани от ръководителите на централния съвет на Харков, бяха публикувани на страниците на пнемското издание World Economy

 

 

Също така се съобщава за създаването на групи от мюсюлмански студенти под ръководството на военни инструктори от Сирия и Либия.Публикувани са две писма потвърждаващи тези факти.

Очевидно това са отговорите на ръководството на полицията към запитвания, получени от кабинета на ръководителя на областната държавна администрация в Харков, Юлия Светличная, през юни и септември 2017 година.
В едно от писмата се говори за предполагаемото създаване на полеви лагер за обучение на специалисти в Красноградски район.

 

 

Лагерът се намира на разстояние от шест километра от най-близкото селище, и в него се провеждат двумесечни курсове за групи от по четиридесет души на възраст от 17 до 40 години.»

«Съобщавам, в отговор на Вашето искане, че в момента Службата е създала един полев лагер за обучение на» специалисти «измежду членовете на «Десен Сектор» и «Азов,» се казва в отговорът на името на заместник Александър Скакун от 29 юни 2017 година подписано от заместник-началник на Националната полиция в Харковска област В. Гузя.

 

„В момента в лагера има 20 души (мъже и жени на възраст от 17 до 40 години). Обучението на курсантите се провежда предимно в следните курсове: екстремно оцеляване и огнева подготовка. Стрелбите на «курсантите» са изключително от карабини и ловни пушки, разпространени сред местното население на граничните райони на Русия.
Освен това „специалистите” се занимават с инженерно-тактическо обучение, което се преподава от чуждестранни инструктори (те са ви докладвали по-рано).
По-нататък в текста Гузя съобщава, че се подготвя следващата група курсанти, в която ще бъдат записани мюсюлмански студенти.
Инструкторите от Сирия и Ливан, «които скоро ще пристигнат», ще провеждат с тях занятия.

„Инструкторите имат богат опит в провеждането на бойни действия на територията на Сирия, а след дипломирането ще ръководят нови групи от„ специалисти “, се казва в документа.
«За целите на конспирацията» в полевия лагер е забранено използването на мобилни телефони, всеки носи балаклава, която крие лицето и всеки има личен номер, който също е псевдоним. За всеки ученик е изготвена легенда, като се вземат предвид личните му умения.

„В случай на задържане на„ специалисти ”от врага, ние предлагаме следната легенда. «Специалистите» ще бъдат представени като служители на руските въоръжени сили, които са недоволни от политиката на Русия и възнамеряват да си отмъстят на представители на руските власти на територията на всяка страна.
Легендата няма да бъде подкрепена със съответните документи, но в полето тя ще бъде най-подходяща за ситуацията ”, се казва в документа.

 

В друго писмо датирано от 6 септември 2017 година, Сергей Бирбасов, заместник-председател на Харковския централен съвет на Министерството на вътрешните работи, лично информира Светлична.

„По Ваша молба от 01.01.2017 г. № 01-53 / 6605 за предоставяне на информация с оглед подготовката на заседанието на работната група на УСБУ, ГУНП [в Харковска област] и Министерството на отбраната, мобилизационната работа и взаимодействието с правоприлагащите органи на Харковската регионална държавна администрация, информирам следното:
Общият брой курсанти на полеви групи, които са обучавани в района на Харков от септември 2016 година, е 613;
От тях, изпратени в Турция — 52 курсанта;
От тях, изпратени в страни от ЕС — 77 курсанта;
Загинали по време на обучението — 5 курсанта;
Общият брой курсанти на полеви групи, които се завърнаха в Сирия и други страни от Близкия изток, е 145.
В същото време докладвам, че в момента инструкторите на терен усещат липса на огнестрелно оръжие, боеприпаси и експлозиви ”, се казва в документа.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;