САЩ във «войната си за оцеляване» с Русия все още залагат на санкциите.

Но те не постигнаха главната си цел — да променят поведението на Москва.

Тя не само успя да получи изгода от американските санкции, но и ги обърна срещу съюзниците на Вашингтон.

Грижа за гражданите, стабилизация на икономиката и преданост към съюзниците си — журналистът от «Нунпост» обяснява защо победата е на страната на Русия.

Превод:

Руската мечка съвсем не се нуждае от доказателствата на Джуди Туиг, професор по политология от Университета в Вирджиния, която преди няколко дена потвърди победата на Москва над санкциите на САЩ и някои запазни съюзници.

В интервю тя припомни за политическите и икономически постижения на Русия за тези години и за това,че по-нататъшното прилагане на санкциите заплашва американското господство в света.

Санкциите срещу Русия доказаха своята ефективност само в един аспект.

Благодарение на тях раненият Асад, стремящ се да възстанови своето полуразрушено кралство в безжалостнта джунгла, с надежда преодолява странните грешки на зле разработените американски санкционни програми.

Това на свой ред се превръща в източник на много кризи и проблеми за самите САЩ.

САЩ твърде често прилагаха санкции по отношение на руски компании, въпреки собствените си американски ценности, призовавайки към подкрепа на свободния пазар.

 

Това се превърна в оръжие, което руското правителство използва за старта на многомилиардния кризисен фонд от 2015 г.

Той предостави помощ на компаниите, пострадали от санкциите, и в резултат те станаха още по-големи поддръжници на Москва.

Така санкциите не успяха за отслабят Москва пред лицето на западните конкуренти, а откритата държавна подкрепа нанесе сериозна вреда на противниците на Русия, които се оказаха въвлечени в противопоставяне с държава от такъв мащаб като Русия.

 

Независимо от участието на някои европейски страни в санкциите срещу Русия, последната успя да се възползва от тяхното пагубно въздействие върху нейните европейски партньори заради некоординираните дейтвия на САЩ с Брюксел.

 

С това съюзниците на Вашингтон се оказаха жертва на антируските санкци, защото Москва е голям играч на европейски пазар.

 

Русия носи по-голяма изгода за икономиката на Европа от пазара в САЩ.

Затова Брюксел вече не иска да участва в санкциите, чиято ефективност намалява.

Ситуацията подтиква Русия, Китай и други противници на САЩ към разработката на алтернативни механизми за заобикаляне на америкнаската финансова система.

Русия отново се зае със селско стопанство: тя използва пшеницата наравно с нефта и газа за противопоставянето със САЩ.

 

Москва се справи с търговските войни, показвайки недостатъците на американската икономика.

 

За целта тя предостави на гражданите си всичко, от което те се нуждаеха, своевременно извършваше плащанията и използваше меки механизми за взаимодействие, с което не позволи обременяването на населението с дългове.

 

Всичко това позволи на Русия да победи над все още съществуващите санкции.

Петя Паликрушева

Източник: http://www.noonpost.com/content/27066

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;