25 март 2019-Нюз Фронт.

Сърбия отново отказа да встъпва в агресивния военен алианс НАТО.
Сръбският министър на отбраната Александър Вулин заяви, че Белград никога няма да се присъедини към НАТО.

Югославия вече я няма, «Косово» от сърцето на сръбската цивилизация е превърнато в АмериКосово( квазидържава, полущат на САЩ за трафик на наркотици).

С това решение Западът сложи край на войната срещу Югославия и нейните народи.

Според него Сърбия е избрала пътя си към оставане на военно неутрална.
Министърът на отбраната на Сърбия отбеляза, че страната няма да се присъедини към НАТО, дори ако остане единствената страна извън съюза.

 

 

Вулин добави, че Белград все още помни бомбардировките на Югославия от войските на НАТО.
24 март се навършиха точно 20 години след бомбардировките на НАТО в Белград.

Авиацията на Северноатлантическия алианс пусна бомби и изпрати крилати ракети в жилищни райони на града. Бомбардировките продължиха от края на март до 10 юни 1999 година и доведоха до многобройни жертви.

В агресията на НАТО участваха 1040 самолета,които пуснаха повече от 400 000 бомби и ракети, около хиляда крилати ракети бяха изстреляни в СРЮ, общото тегло на боеприпаси, пуснати по Югославия, достигна 22 000 тона. Не забравяме и за убеднения уран …Бомбардировките, които започнаха на 24 март 1999 година, продължиха 78 ужасни дни (и бяха извършени пред очите наа целия свят), бомбардировките бяха прекратени на 10 юни с приемането на Резолюция 1244 на Съвета за сигурност на ООН.Но с това нищо не свърши , агонията на сръбския народ, особено в Косово, продължава и днес.

 

В резултат на „булдозерната революция” през есента на 2000 година, президентът Слободан Милошевич беше фактически свален.

По-рано, на 24 март, щабът на НАТО нарече «необходимо и законно» бомбардирането на Югославия, въпреки липсата на санкции от Съвета за сигурност на ООН.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;