25 март 2019-Нюз Фронт.

Василий Прозоров, бивш високопоставен служител на Службата за сигурност на Украйна, който от четири години сътрудничи с руските разузнавателни служби по идеологически причини, заяви, че украинската страна е участвала в катастрофата на малайзийския Боинг 777 „Малайзийски авиолинии“.»

 

 

Личното ми убеждение, (и) това се потвърждава от информацията, украинската страна е замесена в катастрофата на Боинга», каза Василий Прозоров по време на прес-конференция в МИА » Россия сегодня».
Според него, това се доказва от няколко точки, по-специално, «феноменално бързата реакция на украинското ръководство», което е необичайно в условията на традиционното потискане на информацията в Украйна.

 

«Със сигурност Порошенко и неговата прес-служба знаеха за това предварително», казва бившият офицер от СБУ.

 

Той припомни също, че „въздушното пространство над зоната на война в Донбас не е било затворено“ от хора, които са били длъжни да осигурят безопасността на цивилните самолети.

 

На всички опити да се разберат обстоятелствата около свалянето на малайзийския Боинг хора, близки до разследването са предупреждавали «Не се бъркай, ако не искаш неприятности».

Според Прозоров от събраната по малко информация става ясно, че «настоящият заместник-началник на администрацията на Порошенко, бившият началник на контраразузнаването Валери Кондратюк и настоящият началник на разузнавателния отдел на Министерството на отбраната Василий Курбатов» са замесени в трагедията от 17 юли 2014 година.

 

Тези хора бяха отговорни за скриването на информация, дискредитираща Киев. Освен това Кондратюк направи феноменална кариера на фона на това: от подполковник през 2014 година до генерал-полковник през 2018 година.»
Тези, които са свързани с армията, ще разберат, че това просто така не се случва», заключи Прозоров.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;