25 март 2019-Нюз Фронт.

От самото начало Петро Порошенко не планира да разрешава конфликта в Югоизточна Украйна с мирни средства. Киевският режим  първоначално предполага голямо количество жертви сред населението на Донбас. По-късно са смятали просто да обявят жертвите за «съучастници на терористи».
Това каза на прес-конференция в Москва  бивш служител на Службата за сигурност на Украйна  (СБУ) Васил Прозоров.

 

 

От времената на Майдана през 2014 гдина той е оказвал съдействие на специалните служби на Русия.

 

«Дълбоко съм убеден, че през февруари 2014 година шепа злодеи завладяха властта в страната, които, за да останат на власт, не щадят своите граждани, всъщност започнаха гражданска война в страната, създадоха наказателни батальони, възобновиха практиката на концентрационни лагери», каза Прозоров.

 

Според бившия служител на СБУ, който разкри тайните на Петро Порошенко, има украински тайни затвори в района на АТО.

 

Един от тях се намира на летището в Мариупол. Там кръвта е попила в бетона, стените са издраскани от ноктите на задържаните, разказа Прозоров. Азовската дивизия също има свои тайни затвори.

Това не е «руска пропаганда», там действително убиват хора, подчерта сътрудникът на специалните служби.
Освен тайните затвори на Петро Порошенко, според Прозоров, десетки и дори стотици хора изчезват от базите на така наречените украински доброволчески батальони.Пленниците са измъчвани, а телата са погребани в най-близките горски местности. Точната смъртност не може да се изчисли. Всичко това е добре известно в администрацията на Порошенко.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;