23 март 2019-Нюз Фронт.

По предварителни оценки на очевидци, протестът е събрал няколко хиляди души.

В центъра на Киев започна поредна протестна акция, насочено срещу сегашния президент на Украйна Петро Порошенко.

Излъчване от площад «Независимост» ( «Майдан»)се извършва в социални мрежи.
Акцията бе организирана от Националния корпус *, организация забранена в Руската Федерация.

 

 

Активистите от «Национален корпус» последователно се противопоставят на политиката на сегашния президент и не за пръв път организират улични акции под лозунга „Свинарчуков Порошенко зад решетките”.

По предварителни оценки на очевидци, акцията е събрала няколко хиляди души.
Основната претенция към Порошенко от страна на радикалите от «Национален корпус» е невероятният мащаб на корупцията в сферата на отбраната.

Според радикалите, хората от обкръжението на сегашния президент са участвали в масовото присвояване, което е довело украинската армия и военно-промишления комплекс в плачевно състояние.

Само, че ако даже радикалите днес излизат на протест срещу Порошенко заради корупция в отбраната, то какво остава за обикновените украинци, които няколко години живеят в ужаса на войната, в нищета и не виждат надежда за утрешния ден.

Припомняме, че на 31 март в Украйна са насрочени президентски избори. Важно е да се отбележи, че огромно количество украинци са лишени от правото на глас.

Експерти изразяват предположение, че протестите на радикалите срещу Порошенко са част от пиар кампания, а самите радикали заявяват просто желание да получат повече от Киевския режим на фона на почти 5-годишната анархия царяща в Украйна.

 

 

 

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;