Основната функция на USAID: Да ликвидира съпротивата срещу САЩ и империализма

Основната функция на USAID: Да ликвидира съпротивата срещу САЩ и империализма

Превод:

Да се ликвидира съпротивата срещу САЩ и империализма, смечкавайки глада с падаръчета в определени моменти, но да не се допуска народът да се самоорганзира под лозунгите за социална справедливост.

В Египет, както по времето на Мубарак, така и сега, при генерал ас-Сиси, Вашингтон принуждава Кайро да закупува от него оръжие, а всъщото време хиляди хора живеят по бунищата, след това изпраща там USAID, за да раздаде хляб в кварталите, чийто жители най-активно са се проявили по време на арабската пролет през 2011 година.

Ето така се ликвидира съпротивата.

Същото става и в Хаити: в тези квартали, в които трудещите се организират обществени съвети, изисквайки справедловост, се раздават жалки трохи храна, за да се завоюват привърженици.

ДА СЕ ПРЕДИЗВИКАТ НАРОДНИ ПРОТЕСТИ  под лозунга «Установяване на демокрация».

USAID е прогонена от Русия, от страните от Боливарския алианс (Боливия, Куба, Еквадор, Никарагуа, Венецуела…),в Брукина Фасо и Доминикана.

Президентът на Буркина Фасо Томас Санкар бе свален в резултат на държавен преврат, инспириран от Франция и убит през 1987 година, защото провеждал курс на независимост.

Друг красноречив пример за подобно «освобождаване» е Либия, една от най-развитите страни в Африка в миналото, която в момента е превърната в пепелище.

Петя Паликрушева

Източник: https://blogs.publico.es/puntoyseguido/5582/las-10-funciones-de-usaid-la-mega-agencia-humanitaria-de-la-cia/

 

 

Коментари:

Зареждане ...