«Благодаря на вицепрезидента Делси Родригес за това, че ми даде още един видеоклип от този красив момент, в който приемам поздравите на революционните хора от щата Арагуа», това заяви легитимният президент на Боливарска република Венецуела, чийто думи цитира неговата пресслужба.

Видеото показва радостта, с която обикновените хора от Арагуа поздравява своя президент.

По-рано съобщихме, че министърът на вътрешните работи на Венецуела Нестор Реверол съобщи, че задържаният привърженик на главата на Националната асамблея на Венецуела Хуан Гуайдо е обвинен в организиране на престъпни терористични групи.
«Проведеното от органите на разузнаването заедно с Главната прокуратура разследване…доведе до задържането на гражданина Роберто Еухенио Мареро, на 49 години, адвокат, който е пряко отговорен за организирането на престъпни групи», заяви министърът.
Според него, от задържания «е била иззета пратида оръжие и налични пари в чуждестранна валута».
Той добави, че, благодарение на това задържане е била разгромена още една терористична ядка, планираща организирането на поредица от атаки.
По-рано Гуайдо заяви, че властите са задържали «ръководителя на неговия апарат» Роберто Мареро.
По-късно помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джон Болтън заплаши венецуелският лидер Николас Мадуро с ответни мерки за «незаконното задържане» на привърженика на Гуайдо.

 

 

 

Тагове: ; ; ;