21 март 2019-Нюз Фронт.

Не се учудвайте на заглавието. Абсолютно отговоря на истината и грам не е пресилено.

Докато главатярт на Киевския режим Петро Порошенко държи властта в Украйна и заема президентския пост, именно той сеявява главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна. Следователно всеки един обстрел извършен от ВСУ се случва по заповед на Порошенко.

А обстрелите се случват всеки ден въпреки Минските съглашения и пролетното примирие. И Европа се прави, че не забелязва. Най-скандалното е, че палачът на украинския народ има наглостта да се кандидатира за 2 президентски срок ( сегашния е благодарение на Майдана и държавния преврат извършен през 2014 с помощта на САЩ).

 

 

 

Тази сутрин украинската армия обстреля училище № 11, което се намира в непосредствена близост до фронтовата линия, Петровския район в Донецк.

«Днес някъде в 8:00 — 8:10 часа, когато би учебния звънец и децата се разпръснаха в класните стаи, започна силно да гърми.
Веднага евакуирахме децата на безопасни места.»- разказа директорката на обстреляното училище Ирина Сташевская.
По време на обстрелите в училището са били общо 100 деца.

Директорката добави, че покривът и стената на училището са силно пострадали. Учебният процес е преустановен, а учениците след евакуацията са изпратени по домовете си. Като по чудо няма жертви.

В друг район след обстрелите останаха без ток.

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;