Новия световен ред: Тръмп Style

21 март 2019-Нюз Фронт.

Стилът на Тръмп

По-рано САЩ бързо решаваха разни въпроси, къде конкретно да «внесат демокрация» без много да си играят в измислянето на поводи, които да оправдаят военна намеса, преоблечена като миротворческа мисия.
Но Доналд Тръмп надмина всички очаквания, разбивайки собствените американски шаблони. 

За Доналд, просто военна интервенция е банално. Той иска да е оригинален. И за това с военна намеса плаши психологически, давайки да се разбре, че все пак, ако иска винаги може да си я позволи където и да е по света, но той предпочита първо, бавно и мъчително да се гаври с различни непослушни държави.

 

 

Новия световен ред: Тръмп Style

 

Тръмп иска да прави впечатление на интелигентен лидер. Затова си позвлява съвременни методи от спектъра на информационните технологии. Той може да инвестира много в «опозициите» създадени по американски модели в много държави, да подхранва голямо количество медийни групи, които да се грижат за необходимия информационен фон и градусът народно недоволство и напражение.

В тежката артилерия влизат разни видове санкции, и за подсилване на ефекта- кибер-атаки по жизненноважни звена на обществения живот. Последен ярък пример за това е Black-outa във Венецуела, когато на практика почти цялата страна остана на тъмно за няколко дни.

 

Разбира се, това, че се стреми, да се отличи с индивидуален почерк, никак не влияе на факта, че Тръмп следва стратегията на САЩ, която никога не е била миролюбива. Просто на моменти явно, че му доставя удоволствие. Такъв своеобразен политически психопатизъм, вид патология носеща заплаха за световния мир.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...