Снимка: БГНЕС

Сигнал за новия апартамент на Цветан Цветанов е внесен в прокуратурата от гражданското сдружение «Боец». Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. От гражданското движение са сезирали и комисията «Антикорупция», така че двете институции паралелно ще работят по този случай.

Според публикация на «Свободна Европа» Цветанов е придобил апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, след като през миналата година е прехвърлил на фирмата строител два свои апартамента.

Румяна Арнаудова каза още, че сигналът е разпределен и предстои по него да бъде направена двумесечна проверка, която да констатира дали има данни за извършено престъпление. В случай на необходимост може да бъде потърсено съдействието и от комисията «Антикорупция», но е възможно и двете проверки да вървят паралелно по различни текстове.

Междувременно стана ясно, че проверката по друг подобен случай, за който беше сезирана прокуратурата, за жилището, което ползва безвъзмездно финансовият министър Владислав Горанов, все още продължава, въпреки че комисията «Антикорупция» не откри данни за конфликт на интереси.

Тагове: ; ; ;