В Държавния департамент на САЩ ценят високо партньорството с България и ще работят за неговото надграждане

    Министърът на вътрешните работи Младен Маринов проведе поредица от срещи в Държавния департамент на САЩ, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Това съобщи БТА.

С координатора за борба с тероризма те обсъдиха актуалните развития и предизвикателства в противодействието на международния тероризъм и състоянието и достиженията на двустранното сътрудничество в тази област.

Работим наистина добре в тази сфера, подчерта координаторът. Наясно сме със стратегическото разположение на България, ценим съвместната ни работа и сме готови да продължим да оказваме съдействие за повишаване на капацитета и способностите на българските правоохранителни органи.

Министър Маринов подчерта приоритетното значение, което България, като държава на първа линия, отдава на граничната сигурност и борбата с тероризма.

Той изтъкна важността на широката договорно-правна база за двустранно взаимодействие и ролята на информационния обмен и директните контакт между партньорите.

Потвърди стратегическия характер на партньорството със САЩ и подчерта приноса на страната ни към сигурността на Балканския регион.

Силно подкрепяме европейската перспектива на Западните Балкани като гарант за стабилността в региона, подчерта вътрешният министър.

Убедени сме, че само активното взаимодействие, основано на партньорство и доверие, може да даде конкретни резултати.

България е силен партньор на САЩ в региона, подчерта координаторът.

Високо ценим създаденото партньорство и ще работим за неговото надграждане, в това число в областта на киберсигурността.

Тагове: ; ; ;