ГЕРБ - СДС - среща

Снимка: БТА

    ГЕРБ и «Воля» разговарят в Народното събрание по политиките на правителството и управляващото мнозинство. Това съобщи БТА.

В началото на разговора председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов поиска на срещата да бъде поканен и Драгомир Стойнев от левицата, който беше в парламента за представянето на кандидата на БСП за заместник-председател на ЦИК Силва Дюкенджиева. Вчера Стойнев изрази съмнения за сделка между Цветанов и Марешки и поиска медиите да присъстват на срещата.

Тук няма сделка, а прозрачност в процеса в нормален демократичен парламент, коментира Цветан Цветанов. Той поиска освен доходи и здравеопазване, както са посочили от «Воля», да обсъдят и правосъдие, образование, социална и регионална политика.

Лидерът на «Воля» и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки посочи, че има нужда от среща по политиките и от напомняне на дадените обещания. Надявам се парламентът да изкара мандата си, посочи той.

По думите му българският народ няма нужда от нестабилност, хаос и безвремие.

В случая няма да искам нито нещо за мен, нито за колегите ми, а ще говорим за такива действия, които по-бързо да се усещат по джоба на българина и развитието на държавата, посочи той.
След първоначалната открита част срещата беше закрита за медиите.

Източник: София

Тагове: ; ; ;