Faster Wireless 5G Prices

Снимка: AP

Брюксел, 20 март /кор. на БТА Николай Желязков/
Европейската комисия отчете днес напредъка по промените, свързани със сигурността. Отбелязва се, че са необходими спешни действия срещу терористичното съдържание онлайн и за укрепването на европейската гранична служба. Това съобщи БТА.

Според ЕК е изключително важно да се повишат усилията за борба с дезинформацията в навечерието на изборите за евродепутати. Комисията очаква промените, свързани с охраната на границите и терористичната пропаганда онлайн, да бъдат утвърдени преди изборите. Съобщава се, че бюджетът на ЕС ще подкрепи тази година създаването на платформа за специалистите, които работят с жертви на тероризма.

ЕК призовава онлайн платформите, държавните власти и политическите партии да положат допълнителни усилия за борба с дезинформацията.

Комисията отбелязва, че особено в светлината на разгръщането на далекосъобщителните системи от пето поколение (5G) всяка слабост може да бъде използвана, за да бъдат причинени значителни вреди. За да опази мрежите от тази заплаха, ЕС има нужда от общ подход, заявява комисията.

ЕК представи данни от проучване, според което европейците са все по-загрижени от киберпрестъпността. Данните показват, че 79 на сто от тях вярват, че опасността да станат жертва на престъпления онлайн расте.

Източник: Брюксел

Тагове: ; ; ; ;