Двама социалисти нарушиха бойкота и се появиха в пленарната зала. С аплаузи беше посрещнат от останалите депутати Драгомир Стойнев, който, в качеството си на заместник-председател на ПГ на левицата дойде, за да представи кандидатурата на БСП за ръководството на ЦИК. На появата му се зарадваха и от ДПС, и от ГЕРБ. Йордан Цонев и Цветан Цветанов дори се ръкуваха със социалиста. Това съобщи Канал 3.

Силвия Дюкенджиева е номинацията на червените за зам.-председател, която трябва да бъде гласувана заедно с останалите номинирани за квотата на парламента малко по-късно.

Снимка: БГНЕС

Успоредно със Стойнев още един от лявата група се появи в пленарната зала — на трибуната се закле новият депутат от «БСП за България» Георги Вергиев от Пазарджишкия избирателен район. Той влиза на мястото на Славчо Велков, който напусна НС по здравословни причини, но остана съветник на Корнелия Нинова.

Снимка: Канал 3

Проблем с кворума нямаше, ВОЛЯ бяха на линия, а депутатите започнаха работния ден с декларации по повод членството на България в НАТО.

10 години България няма посока, установи Йордан Цонев от ДПС, след като Владимир Тошев от ГЕРБ изтъкна ползите за страната ни от присъединяването към военния съюз. Цонев посочи, че времето е потвърдило прогнозата на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, че пътят на България към Европа минава през Босфора.

Лидерът на ВОЛЯ пък веднага скочи на импровизация и без изненади разсмя залата.

Нашият почетен и реален председател Веселин Марешки отдавна ви говори, че родолюбието е това, което ще спаси България, заговори за себе си в трето лице аптекарският бос, а залата много не разбра това реплика към ДПС ли беше.

Тагове: ; ; ; ; ; ;