Тръмп няма да помогне на Варшава да получи пари от Москва

По инициатива на полски емигранти в САЩ бе създадена петиция с призив към американския президент Доналд Тръмп да съдейства за получаването на «възмездие за вредата» от Русия за събитията по време на Втората световна война.

По-рано за това съобщи «The New American». Статията, която главно бе посветена на откритото фалшифициране на историята, споделя за това, че поляците «искат да получат подкрепата на Тръмп за получаването на репарации», при това не само от Германия, но и от Русия.

Независимо от това, че съветските войски тогава освобождават Полша от немско-фашистката окупация, страните са поставени на една основа.

А Москва е обвинена «за унищожаването и поробването на полския народ в годините и след завършването на войната».

Читайте также: Юлия Витязева: «Гиена Европы» опять пускает слюни

Нещо повече, авторът Алекс Нюман откровено лъже, наричайки Берлин и Москва «социалистически съюз», поставяйки знак за равенство между СССР и хитлеристка Германия с нейните военни престъпления.

Петицията на полските емигранти се появи на сайта на администрацията на Тръмп преди месец, но до днес тя е събрала едва 7 000 подписи.

Проблемът е в това, че апаратът на президента разглежда само тези петиции, които са събрали повече от 100 хиляда подписа, а това означава, че Тръмп няма да може да помогне на Варшава да получи пари от Москва.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...