19 март 2019-Нюз Фронт.

Ръководителят на руското министерство на отбраната подчерта, че Дамаск, с подкрепата на Москва, е постигнал значителен успех в борбата срещу международния тероризъм, за да спре произвола и разпространиението му.

 

 

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу по време на работно посещение в Сирия обсъди с ръководителя на Република Башар Асад въпросите за борбата с международния тероризъм в региона, различните аспекти на сигурността и следконфликтното урегулиране, съобщи руското министерство на отбраната.

Сергей Шойгу подчерта, че Дамаск, с подкрепата на Москва, е постигнал значителен напредък в спирането на разпространението на тероризма.

 

«Най-важното е, че успяхме да съхраним сирийската държава и създадохме условия за завръщането на гражданите в мирния живот», -подчерта  генерал Шойгу.

 

По време на преговорите бяха засегнати и темите за завръщането на бежанците и временно разселените лица по местата им на пребиваване в Сирия и въпросите за хуманитарната помощ.

Министърът на отбраната на Русия отбеляза, че западните страни се опитват да нивелират всички успехи на Дамаск в преодоляването на кризата в страната и да създадат нови пречки за възстановяване на мирния живот в Сирия.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;