Американските демократи развихриха едни от най-мащабните скандали в историята на САЩ, опитвайки се да дискредитират президента Тръмп, обвинявайки го за връзки с Москва.

Но сега, когато краят на съмнителното разследване вече се вижда, става ясно, че всичко това е било напразно, американците вярват на Тръмп и го считат за жерта «на лова на вещици», спретнат от Демократическата партия.

Изданието  «USA Today» проведе собствено социологическо проучване, което показа, че все повече американци се отнасят скептенчино към прословутия «рашагейт» или

руската намеса.

Според данните от допитването, 52 % от респондентите не вярват в сговора между екипа на Тръмп с Кремъл, който, според демократите, позволил на президента да победи на президентските избори.

Читайте также: «Шатдаун длиной в два года»: русофобское помешательство США стало ширмой для ужасного социального кризиса

28 % от запитаните считат разследването за справедливо, но те са с 5% по-малко от показателите за миналата година.

С 10 % е намалял броят на тези, които считат за необходим импийчмънта на Тръмп.

Според допитването, в момента това са 28 %.

30 % имат доверие на доводите на Тръмп, което е най-висок показател за цялото време на разследването

Т.е. демократичният глас на народа застава срещу позицията на американските демократи.

Всичко това се случва в самия край на разследването, но и в навечерието на новите президентски избори, за които Вашингтон вече се подготвя.

Както пише «USA Today», резултатите от социологическото допитване могат да станат причина за нова междупартийна битка, отчитайки, че критиката срещу Тръмп от страна на неговите опоненти само укрепва позициите му.

50 % от респондентите считат, че разследването на спецпрокурора Мълън — това не е друго, а «лов на вещици».

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;