18 март 2019-Нюз Фронт.

Президентът на Русия Владимир Путин взе участие в стартирането на Балаклавската и Таврическа ТЕЦ в Крим на пълна мощност.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Дмитрий Козак, ръководител на Министерството на енергетиката Александър Новак, ръководител на Крим Сергей Аксьнов и изпълнителен директор на Ростех Сергей Чемезов.

Първите блокове на двете станции започват работа през есента на 2018 година.

Кремъл вече е отбелязал, че стартирането на ТЕЦ ще символизира пълната енергийна независимост на Крим.

 

 

Уважаеми колеги, приятели!18 март е важен ден за Севастопол, за Крим и за цялата страна. Преди пет години, се случи възсъединяването на Крим, Севастопол с Русия.
И тогава, през 2014 одина, разбрахме, че предстои много голяма
мащабна работа. И днес , тази работа, върви по план: последователно, систематично, благодарение на общите ни усилия, носи значителни резултати.

 

 

 

 

 

С това събитие започна работното посещение на държавния глава в Крим.
Вечерта в столицата Симферопол Владимир Путин ще се срещне с представители на обществеността на полуострова и ще участва в тържества по случай петата годишнина от обединението на Крим с Русия.

Очаква се, че руският държавен глава ще инспектира в Севастопол мемориалният комплекс на паметниците на отбраната на града от 1854-1855 и 1941-1944 г.
«Малахов Курган».

Вечерта в Симферопол Владимир Путин ще се срещне с представители на обществеността на Република Крим и Севастопол и ще вземе участие в тържествата, посветени на честването на петата годишнина от Всекримския референдум 2014 и обединението на Крим с Руската федерация.

 

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;