В продължение на много години Вашингтон и Тел Авив изработваха мащабен план, чиято цел беше да дестабилизират Сирия, но и планиращите, и спонсорите не успяха.

Това каза бившият секретар на Върховния съвет за национална сигурност на Иран, а сега и представител на аятолах Хаменей в съвета Али Лариджани в коментара си за иранския телевизионен канал «Al-Alam».

Според него, заговорниците са се надявали, че въоръженият конфликт ще създаде «мащабен проблем» в региона на Близкия изток. Тази ситуация трябвало да помогне на «израелската окупационна войска да  завладее ресурси».

 

«Но стратегията на конспираторите се провали. Сирия остава непоколебима и сега възстановява ролята си, подчерта иранския политик, добавяйки, че САЩ» са разочаровани, защото страните [от Близкия изток] вече не им се доверяват. «

Припомняме, че след избухването на въоръжен конфликт в Сирия американските войски се разположиха нелегално на територията на САР и продължават да бъдат там и до момента.

Окупираните от американските въоръжени сили земи са едни  от последните крепости на терористите в Сирия. Освен това там се намира и бежанският лагер Рукбан, където САЩ насилствено държат сирийски заселници.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;