17 март 2019-Нюз Фронт.

Президентъ на Русия Владимир Путин ще посети Крим и Севастопол на 18 март.
Там държавният глава ще вземе участие в честванията по случай петата годишнина от референдума и възсъединяването на полуострова с Руската Федерация.

 

 

 

Държавният глава ще вземе участие в церемонията по въвеждането в експлоатация на Балаклавска ТЕЦ и в видеоконферентния режим — Таврическата ТЕЦ и пристанищната подстанция в Таман, съобщава пресслужбата на Кремъл.

 

На 18 март 2014 година  президентът на Русия Владимир Путин, ръководството на Крим и кметът на град Севастопол подписват договор за влизането на Република Крим и Севастопол в състава на Русия.

Впоследствие Договорът е одобрен от Държавната дума и Съвета на Федерацията. 
На 21 март руският президент Владимир Путин подписва закона за ратифициране на договора за присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и федералния конституционен закон за процедурата за влизането им в състава на Руската Федерация.

 

«Смелостта, способността за подвиг бяха и остават най-важното качество на националния характер на руския народ. Подвизите не се правят заради медалите, и не заради ордени.
Хората рискуват себе си, за да спасят другите. В крайна сметка те изпълняват военния си, служебен, граждански дълг. Те показват истинско благородство, воля и твърдост, а героите на Отечеството винаги са били и ще бъдат в Русия на най-висока почит»

 

На 18 март се навършват 5 години от подписването на Договора за влизане в състава на Руската Федерация на Крим и Севастопол. Празничните събития се провеждат в дните 15 -18 март, и именно на 18март ще бъде кулминацията на юбилея, който значи изключително много за целият руски народ.

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;