17 март 2019-Нюз Фронт.

На 18 март се навършват 5 години от подписването на Договора за влизане в състава на Руската Федерация на Крим и Севастопол. Празничните събития се провеждат на полуострова от 15 до 18 март.

Безусловно, най-очакваният гост на тъжествата в Крим е президентът на Русия Владимир Путин. 

Честванията на 5 -тата годишнина от завръщането на Крим в Русия започнаха на 15 март, а на 18 март ще бъде кулминацията на тържествените мероприятия посветени на историческото събитие. 

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин може да се срешне с ръководителите на младите републики на Донбас- ДНР и ЛНР, които пристигнаха в Крим по повод юбилея.

 

Срещата е изключително важна и символична, особено в светлината на таково значещо за Русия и руския народ честване.

 

Продължаваме да следим празничните мероприятия, които преминават в Крим в тези дни. Очаквайте подробности.

 

 

На 17 март според резултатите от реферндума Крим приема постановление за независимост от Украйна, а на слеващия ден се случва тържествено и вълнуващо събитие- подписването на Договор за влизането на Република Крим и град Севастопол в състава на Руската Федерация.

На 18 март президентът на Русия Владимир Путин, ръководството на Крим и кметът на град Севастопол подписват договор за влизането на Република Крим и Севастопол в състава на Русия.
Впоследствие Договорът е одобрен от Държавната дума и Съвета на Федерацията. 
На 21 март руският президент Владимир Путин подписва закона за ратифициране на договора за присъединяването на Крим и Севастопол към Русия и федералния конституционен закон за процедурата за влизането им в състава на Руската Федерация.

 

Ася Иванова -Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;