16 март 2019-Нюз Фронт.

Днес за целият руски народ е специален ден. Изпълнен с много вълнения, трепет, сълзи на радост и гордост. На 16 март се навършват точно 5 години от провеждането на общокримския референдум.

 

 

 

 

Днес в Крим е празник, навсякъде минават тържествени мероприятия посветени на петата годишнина от Всекримския референдум и обединението на Крим с Русия!

За кримчаните тези пет години литнаха като един ден.

Ние изминахме труден път, но искрено убедени, че ако е необходимо, ще го повторим още хиляда пъти. Никога по-рано не можехме и да мечтаем, че през 2014 година ще се върнем в нашата историческа родина и накрая ще изпълним мечтите на нашите ветерани и всички родени в Съветския съюз, които са живели в Русия и знаят какво значи това- каза главата на Крим Сергей Аксьонов.

 

 

 

На 16 март мнозинството от жителите на полуострова (96,77%) гласуват в подкрепа на възсъединяването с Русия на референдума. Според главата на Кримската комисия по провеждане на референдума Михаил Малишев, избирателната активност съставя 83,1%. 
На 17 март Върховният съвет на региона, въз основа на резултатите от референдума, приема резолюция за независимост от Украйна.

На 17 март според резултатите от реферндума Крим приема постановление за независимост от Украйна, а на слеващия ден се случва тържествено и вълнуващо събитие- подписването на Договор за влизането на Република Крим и град Севастопол в състава на Руската Федерация.

Договорът получава одобрението на руския парламент, а на 21 март Президентът на Русия Владимир Путин подписва закон за ратификация на договора.

 

Участниците на мото клуба „Нощни вълци“ развяха най-големия флаг на Руската Федерация по време на честването на годишнината от обединението на Крим с Русия на Гасфортската планина в Севастопол.

Общата площ на знамето е1423 кв.м.
Знамето беше изнесено на площада пред сцената от няколко десетки души. По командамотористите започнаха да го разгръщат под звуците на тържествената музика.

Общокримския референдум се превръща в историческо събитие от международен мащаб, независимо от това дали го признават САЩ или ЕС, честит празник Крим, честит празник Русия!

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;