Членът на берлинската палата на депутатите, немският политик от партията «Алтернатива за Германия) (АдГ) Гунар Линдеман заяви за необохдимостта да бъдат свалени  санкциите, въведени срещу Русия.
«Санкциите нанасят вреда на сътрудничеството с Русия и поставят под заплаха работните места в Германия. АдГ е против санкциите по отношение на Русия и Крим.
Тези санкции трябва да бъдат свалени колко се може по-бързо. Гражданите на Крим проведоха референдум. Ние от АдГ приветстваме това, че гражданите могат да вземат решения по важните въпроси», каза той.
Политикът отбеляза, че гласуването за присъединяването на Крим към Русия «е било демократично и трябва да се уважава».
Линдерман добави, че санкциите срещу Крим пречат да се извършват студентски и ученически обмени, а също в резултат на тях кримските немци «не могат повече да посещават своите роднини в Германия», защото те не могат да получават визи в немското посолство в Москва, а пътуват за визи до Киев и се страхуват, защото могат да бъдат застреляни или арестувани.

По-рано премиерът на Италия Джузепе Конте заяви, че италианската страна работи над отмяната на антируските санкции.

Крим стана руски регион след проведения там през март 2014 година референдум, в който болшинството жители гласуваха за присъединяването с Русия.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ; ; ;