16 март 2019-Нюз Фронт.

В събота, 16 март, в Киев се проведе митинг на групировката “Национален корпус”. Националистите първо се събраха на площад Независимост ( по известен като «Майдан»), след което се насочиха към сградата на президентската администрация.

 

 

 

 

 

“Националният корпус” проведе митинга без партийни символи. Както обясни главатарят на партията Андрей Билецки, целта е да се съберат колкото се може повече хора. Националистите поискаха бившият заместник-председател на СНБО и човек от близкия кръг на Порошенко Олег Гладковски да бъдат вкарани в затвора ( по-рано последния носи фамилията Свинарчук, от тук и препратка към игачките- прасета с които националистите замяраха сградата, и разбира се препратка към Порошенко).

Според различни източници, в центъра на Киев са се събрали около 10 000 протестиращи.

Към 14:30 местно време протестиращите започват да се разотиват, но с обещанието да излязат на мощна акция следващата събота.

Очаквайте подробности. Напомняме, че в края на март са насрочени президентски избори в Украйна, чието провеждане е под голям въпрос предвид нестабилната ситуация, която може да излезе извън контрол със специално подготвена провокация, за да се отменят изборите.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;