15 март 2019-Нюз Фронт.

На 18 март се навършват 5 години от подписването на Договора за влизане в състава на Руската Федерация на Крим и Севастопол. Празничните събития ще се проведат на полуострова от 15 до 18 март.

Разбира се, на тържествата посветени на историческото събитие с най-голямо нетърпение се очаква пристигането на президента на Русия Владимир Путин.

 

Денят на възсъединяването на Крим с Русия е важна дата за целият руски народ, така че в Кремъл не се съмняват, че президентът на Русия Владимир Путин ще вземе участие в тържествата по случай петата годишнина.

 

 

Делегация от Германия ще пристигне в Крим, за тържествата посветени на петата годишнина от историческото възсъединяване на Крим с Русия
Немската делегация ще пристигне в Крим на четиридневно посещение по повод честването на петгодишнината от обединението на красивият полуострова с Русия, каза председателят на парламентарната комисия по междунационални отношения Юрий Хемпел.

Освен от Германия, тържествата ще бъдат уважани и от представители на Франция.

 

 

 

 

 

 

 

Тържествените събития посветени на петата годишнина от референдума и възсъединяването на Крим с Русия ще се проведат в дните от 15 до 18 март.

Планират се тържествени митинги, изложби, концерти и други празнични събития на полуострова.

 

«Крим — Русия — завинаги заедно» — хиляди жители и гости на кримската столица Симферопол се включиха в тържествено шествие от паметника на «Народната опълчение на всички времена» до сградата на Държавния съвет на Крим, където започна празничен митинг в чест на петата годишнина от възсъединяването на полуострова с Русия.

 

 

На Всекримския референдум проведен на 16 март 2014 година абсолютно мнозинство от жителите на полуострова — повече от 95% — гласуваха за възсъединяването с Русия.
На този ден, на избирателните секции преди откриването, имаше огромни опашки.

Гласуването бе наблюдавано от представители на 23 страни.

 

 

 

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;