14 март 2019-Нюз Фронт.

Министърът на отбраната на Руската Федерация генерал на армията Сергей Шойгу заяви, че до края на тази година двете атомни подводници: «Казань» и «Княз Владимир» ще влязат в състава на военно-морския флот на Русия .
Посолството на Русия в САЩ публикува видео, което показва подводниците.

И двете подводници са подобрение в сравнение с оригиналните проекти.

 

 

 

 

 

По време на съвещание в Северодвинск, генерал на армията Сергей Шойгу заяви, че новите подводници «ще определят бъдещия имидж на подводния флот на Русия, ще повишат отбранителния потенциал и ще засилият позицията на Русия в световния океан».

„Строителството подводница «Казань» започна преди десет години, през 2009 година. Подводницата беше пусната през 2017 сега минава изпитания.
Строителството на подводницата «Княз Владимир» започна през 2012 година, и през 2017 година беше пусната в ход», заяви ръководителят на Министерството на отбраната на Руската Федерация.И двете подводници са модернизирани версии на проектите си съответно 885 и 955.

 

Подводницата «Казань» е въоръжена с крилати ракети «Калибър» и «Оникс». Подводницата «Княз Владимир» е въоръжена с ядрени ракети РСМ-56 «Булава» (според класификацията на НАТО и Пентагона — «SS-N-30»).Очаква се до 2021 година още 5 подводници по проект 885 и четири подводници по проект 955 да влязат в състава на флота.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;