Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори, смята Цветан Цветанов

София, 14 март /БТА/
Няма предпоставка за предсрочни парламентарни избори. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в коментар на излизането на групата на «Воля» от парламента. Това съобщи БТА.

Страната е стабилна, парламентът върши своята работа и смятам, че най-важното, което в момента ни предстои, е да направим съответните си добри резултати на европейските избори и да се подготвим много по-сериозно за местните избори, заяви Цветанов.

Той посочи, че от ГЕРБ не обмислят вариант избори «2 в 1» — европейски и предсрочни парламентарни през май. Цветанов подчерта, че плановете на ГЕРБ са европейски избори през май и местни избори през октомври тази година, 2020 година да бъде спокойна, без избори, а през 2021 г. да има редовни парламентарни избори.

Не смятам, че има парламентарна криза, каза Цветанов. Парламентът работи, след излизането на БСП няма провалено пленарно заседание, което дава възможност да сме уверени в това, което правим, отбеляза той.

Попитан как ще се осигурява кворумът от тук нататък, Цветанов заяви:

«Дисциплина».

Той даде пример с Холандия, където кворумът се крепи с един глас и холандското правителство си върши работата. Българското правителство също продължава да върши своята работа, допълни Цветанов.

ГЕРБ и Обединените патриоти имаме над 121 народни представители, каза Цветанов. Досега и «Воля» са имали отговорна позиция, посочи той.

По думите му много е важно, когато си избран от българските граждани за депутат, да отстояваш позицията си в Народното събрание.

Според него сега избирателите могат да си направят равносметка, когато избират представители за съответните институции, дали те ходят на работа и когато са дали гласа си за БСП, дали избраните от тях ще ходят на работа.

Цветанов заяви, че досега не е имало индикации от групата на «Воля», че ще напуснат парламента. Той иска да се запознае първо с мотивите и след това вероятно ще разговаря с лидера на «Воля» Веселин Марешки.

Източник: София

Тагове: ; ; ;