Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На пряко или косвено подчинение на Нетаняху са 50-60% от частните, някога независими, медии, заяви пред БНР израелският публицист Бен Каспит. Той добави, че докато Нетаняху е бил и министър на комуникацията, той „реформира и направи удобни за себе си обществените медии“.

„Интересно е, че след като си е подсигурил толкова голям процент подкрепа в различни по вид медии, той си позволява да твърди, че медиите го преследват“, коментира журналистът в интервю за предаването „Хоризонт до обед“.

Каспит не се чувства заплашен физически, въпреки заканите. Професионално обаче да, защото редакциите се страхуват да ползват услугите му:

„Много трудно намирам трибуна за новите си разследвания. Който ни покани, моментално влиза в конфликт с премиера. Не ни е лесно, но съм оптимист. Мисля, че най-лошото вече е зад гърба ни“.

За партията на Нетаняху «Ликуд» се очертават около 30 места, което е ¼ от бъдещия парламент в Израел, каза още Бен Каспит.

По думите му Нетаняху подготвя своя електорат вече 2 години.

На всеки етап на разследванията срещу него той постоянно повтаря, че нищо не се е случило, добави Каспит и каза:

„Затова и сега, когато има препоръка да започнат дела срещу премиера, се усети много лек спад на доверието в неговата партия“.

Тагове: ; ; ; ;