14 март 2019-Нюз Фронт.

Ръководителят на Донецката Народна Република Денис Пушилин пристигна на посещение в Република Крим съобщи ДАН ( Донецка новинарска агенция) позовавайки се на прес-службата на ръководителя на ДНР.

 

«Денис Пушилин пристигна в Симферопол, за да участва в събитията по случай петата годишнина от присъединяването на Крим към Руската Федерация», се казва в съобщението.

 

 

Тържествените събития посветени на петата годишнина от референдума и възсъединяването на Крим с Русия ще се проведат в дните от 15 до 18 март.

Планират се тържествени митинги, изложби, концерти и други празнични събития на полуострова.

На Всекримския референдум проведен на 16 март 2014 година абсолютно мнозинство от жителите на полуострова — повече от 95% — гласуваха за възсъединяването с Русия.
На този ден, на избирателните секции преди откриването, имаше огромни опашки.

Гласуването бе наблюдавано от представители на 23 страни.

Два дни по-късно в Москва бе подписано историческо споразумение за приемането на два нови субекта — Република Крим и Севастопол — в Руската Федерация.

 

На 18 март се навършват 5 години от подписването на Договора за влизане в състава на Руската Федерация на Крим и Севастопол. Празничните събития ще се проведат на полуострова от 15 до 18 март.

Разбира се, на тържествата посветени на историческото събитие с най-голямо нетърпение се очаква пристигането на президента на Русия Владимир Путин.

 

Денят на възсъединяването на Крим с Русия е важна дата за целият руски народ, така че в Кремъл не се съмняват, че президентът на Русия Владимир Путин ще вземе участие в тържествата по случай петата годишнина.

 

 

«В сърцата на народа Крим винаги е бил неразделна част от Русия.»

В съзнанието на хората, Крим винаги е бил и остава неразделна част от Русия. Това убеждение, основано на истината и справедливостта, остана непоклатимо, предавано от поколение на поколение, а времето и обстоятелствата бяха безсилни, всички драматични промени, които нашата страна преживя през 20-ти век, бяха безсилни.

 

Крим е нашето общо достояние и наследство, и най-важният фактор за стабилност в региона. И тази стратегическа територия трябва да бъде под силен, стабилен суверенитет, който в действителност днес може да бъде само руски.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;