«Въоръжете се и си купете куче»: САЩ спонсорират войни, за гражданите нямат нито цент

Администрацията на САЩ изпраща милиони за безполезното си присъствие в Афганистан, а на обикновените американски данъкоплатци препоръчва самоотбрана.

Това е обратната страна на «демокрацията».

Това заяви американският журналист Такер Карлсън в ефира на  Fox News.

Според него, през февруари шерифът на окръг Мартин в щата Кентъки е бил принуден да разпрати до жителите твърде печално съобщение:

«Този ред, който познавахме доскоро, вече не съществува.

Вече нямаме нито цент.

Заключвайте вратите си с катинар, въоръжавайте се и си купете куче, която може да лае и да хапе.

Ако полицейското управление вече не е в състояние да ви защити, трябва да се защитите сами».

Карлсън отбелязва, че окръг Мартин е един от най-бедните в САЩ.

Тук има проблеми с опиатите, а това означава, че помощта на местната полиция е нужна повече от всякога. Независимо от това Вашингтон не бърза да отделя пари за нуждите на гражданите, а предпочита да играе външнополитическите си игри.

«Забележете, точно сега, когато окръг Мартин е останал без пари и не може да си позволи дори защитата на хората, Вашингтон изпраща космически суми на Афганистан. 

Започвайки от 2002 година Конгресът е отделил над  $78 млрд от джобовете на американците за засилването на армията в Афганистан».

Само 10 % от тези финанси, които заминават за Афганистан, биха стигнали за гарантиране на сигурността на жителите на окръг Мартин за 10 години, но чиновниците по незнайни причини не се замислят над това, констатира американският журналист.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...