Миграционна политика - избори за ЕП - дискусия

Снимка: БТА

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна в Народното събрание с генералния директор на Международния център за развитие на миграционни политики Михаел Шпинделегер, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Това съобщи БТА.

Двамата са разговаряли непосредствено преди началото на кръглата маса на тема «Управление на миграционната политика в контекста на изборите за Европейски парламент», в която Цветанов и Шпинделегер участват.

По време на работната среща Цветанов, който е и председател на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, е подчертал, че България се справя отлично с охраната на външната граница на ЕС.

По думите му в момента не може да става дума за миграционен натиск, тъй като вследствие на отличната работа на правителството натискът е сведен до нулеви стойности.

«Ето защо Европейската комисия отпусна 160 млн. евро на България — за да подсилим вече съществуващото защитно съоръжение по границата с Турция и да се надгради неговият капацитет», е отбелязал той.

Според него България е изпълнила абсолютно всички критерии за членство в Шенген и мястото на страна ни е в шенгенското пространство.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и генералният директор на Международния център за развитие на миграционни политики са обсъдили и Българското и Австрийското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Източник: София

Тагове: ; ; ; ;