12 март 2019-Нюз Фронт.

За 2020 финансова година Пентагонът възнамерява да поиска от конгреса 2.6 милиарда долара за разработване на свръхзвукови оръжия.

Модернизирането на средствата за доставка на ядрени заряди се определя като основен приоритет в бюджетната заявка на Пентагона за 2020 финансова година. Документът бе публикуван във вторник, 12 март.

 

 

 

Модернизирането на нашите системи за доставка на ядрено заряди е приоритет номер едно за министерството на отбраната, а пълното финансиране на тези програми е включено в бюджетното искане за 2020 финансова година “, се казва в съобщението.

 

Както, на свой ред заяви представителят на Обединеният комитет на началник-щабове на САЩ генерал-лейтенант Антъни Йерарди през следващата финансова година Пентагонът възнамерява да поиска от Конгреса 2,6 милиарда долара за разработване на свръхзвуково оръжие.

Финансовата 2020 година започва в САЩ на 1 октомври 2019 година.
Според проекта, който преди одобрението ще бъде обсъден от Конгреса на САЩ и може да бъде променен, бюджетът на Пентагона за 2020 година е предвиден в размер на 750 милиарда долара, което е с 5% повече от тази година.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;