12 март 2019-Нюз Фронт.

Русия повече не е стратегически партньор на Европейския съюз, а Споразумението за партньорство и сътрудничество (СПС), подписано през 1994 година трябва да бъде преразгледано, според резолюция на Европейския парламент, приета на пленарна сесия във вторник в Страсбург.

Европейският Парламент настоява за преразглеждане на споразумението за партньорство подписано преди 25 години.

 

Европейските парламентаристи, чийто мандат изтича през майските избори, призовават ЕС към „критично и изчерпателно преоценяване на отношенията си с Руската Федерация” обосновава извода си с това, че както вътрешната, така и външната политика на руската държава сега противоречат на целите и основните ценности на ЕС.
Главното неприменане от страна на европейските парламентаристи е от «действията на Русия срещу Украйна, започващи през 2014 година.

Европейският парламент вярва, че «при сегашните обстоятелства Русия вече не може да се разглежда като стратегически партньор; принципите, провъзгласени от втория член на СПС, вече не се спазват, и следователно СПС следва да бъде преразгледано.»

 

Явно, Европейският Парламент влиза в открита подкрепа към Киевския режим възглавяван от Порошенко, който не спира да обстрелва мирното население на Донбас.

Напомняме, че в края на март са насрочени избори за президент в Украйна, от които Порошенко се страхува, тъй като едва ли украинския народ ще гласува за него, след всички мъчения и страдание, които им е причинил.

И тук САЩ, пускат тежката артилерия, използвайки удобния европейски инструмент от глобалистичния си приект наречен ЕС.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;