Основният наземен участък на «Турски поток» е завършен на 50 %

Изграждането на терминала за получаване на газ в проекта «Турски поток» в Къйъкьой, основният наземен участък в Турция, отбеляза завършек на 50% според Ерол Язиси, ръководител на строителството на терминала в провинция Къркларели в Северозападна Турция.
Това съобщава «Канал 3».

Изграждането на терминала в Къйъкьой, разположен на около 100 километра западно от Истанбул, започна през март 2018 година.

След завършването на строителството на терминала ще бъде проведена серия от тестове за подготовка на газопреносните операции до края на 2019 г. Той уточни, че досега са отбелязани 3,5 милиона човекочаса работа.

«Близо 2000 души са работили на строителната площадка. Строителството продължава да се извършва от висококвалифициран персонал,» каза строителният ръководител.

Язиси обясни, че сред многото международни енергийни проекти, по които е работил по време на кариерата си, проект «Турски поток» ги превъзхожда в много области.

«Мога да говоря за много неща, които отличават този проект от другите. Екологичните инженери и археолозите работят непрекъснато на място. Голям екип постоянно работи по въпросите на шума и трафика, а сигурността е приоритет номер едно за екипа» каза той.

Договорът за изграждане на терминала за приемане на природен газ бе подписан с «Петрофак» през септември 2017 г., като за основен подизпълнител бе назначена турската строителна компания «Текфен».

Изграждането на наземните съоръжения от руската страна на Черно море, в близост до град Анапа, бе завършено през 2018 година.

Проектът «Турски поток» се състои от две линии, първата от които ще обслужва Турция с капацитет от 15,75 милиарда кубически метра, докато втората линия ще обслужва Европа.

Най-големият в света строителен плавателен съд, притежаваният от Allseas «Pioneering Spirit», завърши изграждането на двата морски тръбопровода за проекта.

Коментари:

Зареждане ...